2021 hedeflerim

Burak Bayram
3 min readJan 1, 2021

Son dört yıldır kendi alan adım (burakbayram.net) üzerinden paylaştığım bir konseptim vardı. Artık (burakbayram.net)’in yayın hayatına son verdiğim için bu geleneği Medium üzerinden ilerletmeye karar verdim. Çünkü blog sistemi, kişiler siteler yerine böyle sosyal ağ gibi davranan yani takipleşme kültürünü içeren siteler üzerinden daha fazla kişiye erişim olanağı tanıyor.

çalış.
çalış, çalış, çalış.

Tabii ki “api”lar sayesinde bu yazıları yine aynı şekilde kendi sitemize çekebiliyoruz. Örnekte olduğu gibi (burakbayram.me). Sosyal mecralar sayesinde bu seneye temiz ve organize olmuş bir web arayüzü ile giriş yaptım diyebilirim.

Yazının tam bu kısmında geriye dönüp 4 senenin blog yazılarını inceledim. Bu yazdığım yazılardan resmen bir “veri grafiği” bile çıkartabilirim. Ayrıca yine nerelerde eksik kaldığımı ve sene içinde nelerle uğraşıp, neleri yapmak isteyip yapmadığımda ortaya çıkıyor. Hatta bu yazıları okumanız için yeni siteye bu eski başlıkları arşiv niteliğinde ekliyorum. Okumak için;

YIL 2017YIL 2018 YIL 2019 YIL 2020

YIL 2020 ÖZETİ

Az önce bahsettiğim şekilde 2020'de koyduğum hedeflerimi gözden geçirdim. İçinde bulunduğumuz seneyi düşününce “Çoğunu gerçekleştirmeye imkan olmadı” şeklinde bir cümle kurabilirdim ama aslında gerçekten isteseydim ve nefs kontrolüm daha iyi olsaydı, hepsini gerçekleştirebileceğimi biliyorum. 2020 yılı içinde kendime yapılacaklar olarak şu listeyi oluşturmuşum;

  1. 25 adet yeni Kariyer Sohbetleri videosu hazırla.
  2. 25 adet yeni kendi sevdiğin konularda video hazırla.
  3. Piyano kursuna başla. (madde 25)
  4. 34.930 yeni abone kazan. (madde 18)
  5. Daha fazla gez. (Bu madde bir sonraki madde ile bağlantılı.)
  6. tubi kanalı için 25 yeni video hazırla. (madde 4,5,7,9,10,11,12,15,17,27)
  7. Seramik kursuna yazıl.
  8. Hat kursuna yazıl.
  9. Udemy için 1 adet eğitim seti (WordPress) hazırla.
  10. Yeni 12 adet bardak boyaması yap.
  11. Okuduğun kitapları say.
  12. Tüm veriler için bir otomasyon yaz.
  13. İşine yaracağını düşündüğün etkinliklere katıl. (15 adet)
  14. 100 adet kartpostal yolla.
  15. Sevdiğin bir iş daha bul.
  16. Gezgin Harfler‘i tamamlayıp bir finale ulaştır.

Maddelerin tek tek üstünden geçtiğimde bu sene için 25 yerine 3 adet Kariyer Sohbetleri videosu, 25 yerine 8 adet kendi hoşlanacağım tarzda video hazırlamışım. Piyano ve hat kursuna yazılamadım. Sadece korona bu kadar etkili değilken seramik kursuna yazılıp seramik yapımında biraz yol kat ettim diyebiliriz. 35 bine yakın abone kazan demişim ama bu sene 6 bin yeni abone kazanmışım. 5,6 ve 13'cü maddeleri neredeyse hiç gerçekleştiremedim. Bu dönemde sadece bir defa kampa gidip etkinlik yönünden de bazı online etkinliklerde yerimi aldım. Ama bunlar benim bu maddeleri gerçekten yaptım diyebilmem için yeterli değildi. Udemy için eğitim seti hazırlamadım. Yeni bardak boyaması yapmadım. Ve okuduğum kitap sayısı 10 civarında kaldı. Otomasyon yazmak yerine react öğrenmeye çalıştım ama onu da tam manasıyla ilerletmeden yarı yolda bıraktım. 14,15 ve 16'cı maddeler bazında yine ilerleme kaydettiğim bir durum olmadı.

Bu sene benim için değişik bir yıl oldu. Böyle tamamen tembelmişim gibi anlattım ama bu sene birçok değişik olay geçti başımdan. Hani insanlar hayatımı yazsan roman olur diyorlar ya her sene bende aynı şekilde acaba roman olacak bir hayat mı yaşıyorum bir şekilde diye içimden geçirdiğim oluyor. Ama geçmişim, şu anım ve geleceğim içinde şükür diyorum.

YIL 2021 HEDEFLERİ

Bu yıla biraz erken başladım gibi hissediyorum çünkü yaklaşık son 10 gündür her mesai saatimin bitişiyle kendi meşgalelerim ile ilgilenmeye başladım. Dünya için daha sakin benim için hayırlısından ve mutluluk getirmesi açısından daha aksiyonlu bir yıl olmasını temenni ederim Allah’tan.

Verisel olarak daha fazla hoşuma gittiği için bu yılda keskin ve numarik hedefler ile ilerleyeceğim.

  1. Niş konulu 2 farklı Youtube kanalı hazırla ve minimum 12 adet bu kanallardan video çık.
  2. Hafta sonları yeni yerler keşfetmek için kendine zaman tanı. Ve buralarda tubi kanalı için yeni 12 adet video hazırla.
  3. Udemy için 1 adet yeni eğitim seti hazırla ve varyasyonu sitelere bu içeriği aktar.
  4. Podcast fikri bulup Spotify’da sadece bir seri olsa da bu seriyi yayınla.
  5. Kendine yeni 1 hobi edin.
  6. Her alanda okumalarını artır.
  7. Her anlamda hesaplı olmak için not mekanizması oluştur.

Bu sene maddelerimiz bu şekilde yeterli diye düşünüyorum. Bu maddelere ek olarak kendi adıma sağlık her şeyden önce gelir bu yüzden kişisel bakım ve spor yapma konusunda daha özenli olmak istiyorum. Öğrenmeye devam etmek istiyorum. Kendim olmaktan beni uzaklaştıracak şeylerden uzak durmak istiyorum. Her zamanki gibi hangi durumda ve hangi konumda olursam olayım şükretmeye devam etmek istiyorum.

Allah’a emanet olun :)

--

--